>>>>>>Welke pallet maat heb ik nodig voor een Pallet bed?
Al onze prijzen zijn inclusief BTW
Hoge staffelkortingen op grotere volumes
Spoed = voor 18:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
Producten worden verzonden tegen lage bezorgkosten, zelf afhalen is gratis

Welke pallet maat heb ik nodig voor een Pallet bed?

Regelmatig krijgen wij vragen van onze klanten welk formaat pallets men het beste kan gebruiken voor het maken van een pallet bed. Dat bracht ons op het idee om hierover een blogbericht te schrijven. Na het lezen hiervan weet je precies welke pallet maat je nodig hebt voor het bouwen van jouw ideale palletbed!

welke maat pallet nodig voor pallet bed

Bepaal eerst jouw formaat pallet bed

Voordat je de juiste pallet koopt, moet je eerst weten hoe groot jouw ideale bed van pallets gaat worden. Naast de standaard pallet maten van 120×80 cm en 120×100 cm is er veel vraag naar andere maten pallets, omdat deze beter uit komen voor het bouwen van een bed. Heb je al in je hoofd welke maat je nodig hebt? Bereken dan vervolgens uit hoeveel pallets je nodig hebt. Hoe je dat doet lees je verder…

Bereken de maat van je pallets uit voor een palletbed

Het is eigenlijk heel eenvoudig om uit te rekenen welk formaat pallet je nodig hebt voor een pallet bed. Stel, je wilt een bed van 140×200 cm dan deel je dit door twee. Dan kom je uit op 4 pallets van 70×100 cm. Je bed bestaat dan uit 1 laag. Wil je een tweede laag, zodat je wat hoger ligt? Dan heb je er 8 nodig. Is dat niet hoog genoeg dan kun je nog voor een 3e laag kiezen waardoor je 12 stuks nodig hebt. Het is dus afhankelijk van de dikte van je matras en de keus die je maakt hoe hoog je wilt gaan liggen.

Tip! Lees hier ook ons blogbericht ” is een pallet bed slecht voor je rug?

Maar welk type pallet ga je nu kiezen?

Veel klanten bij PalletDiscounter kiezen voor de bekende EPAL Euro Pallet. Deze heeft een standaard maat van 120×80 cm en is 14,4 cm hoog. Voordelen van de europallets zijn:

  1. de euro pallet heeft een draagkracht van 1500 kg
  2. je krijgt altijd (statie)geld op een europallet terug wanneer je wellicht overstapt naar een ander type bed.

… of kies geschaafde pallets voor het maken van jouw pallet bed

Het “nadeel” van standaard pallets, zoals de europallet is dat je deze nog wel moet schuren althans als je niet wilt dat je spinters in je voeten of handen wilt krijgen. Daarnaast wil je ook niet dat je jouw matras beschadigt. Je kunt wel een deklaag onder je matras leggen om dit te voorkomen, maar dan zit je alsnog met de zijkanten.

Pallets worden over het algemeen gemaakt van vurenhout. Het is een zacht houtsoort wat makkelijk te bewerken is. Enige nadeel is dat schuren lastig gaat met een schuurmachine, omdat je dan merkt dat er stukken hout wegspringen. Om vurenhout splintervrij te krijgen is schaven de beste optie! Kies dan voor onze geschaafde pallets. Het bovendek is splintervrij en bovendien maken wij deze pallets bij PalletDiscounter in de desgewenste maat!

Door | 2019-03-16T13:24:01+00:00 maart 16th, 2019|Pallet bed|1 Reactie

Eén reactie

  1. […] zaagsel en andere rotzooi om op te ruimen. Het enige wat je nu hoeft te doen is het bedenken welk formaat palletbed je wilt hebben. Wil je de pallets rondom het matras zien of wil je dat het matras even groot is als […]

Geef een reactie

PalletDiscounter Liever WhatsAppen? 06-15463247
Verzenden
Verzenden
De waardering van palletdiscounter.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 112 reviews.