>>>>>>Is een pallet bed slecht voor je rug? – Lees onze tips!
Al onze prijzen zijn inclusief BTW
Hoge staffelkortingen op grotere volumes
Spoed = voor 18:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
Producten worden verzonden tegen lage bezorgkosten, zelf afhalen is gratis

Is een pallet bed slecht voor je rug? – Lees onze tips!

Een veelgestelde vraag die wij regelmatig krijgen: “Is een pallet bed slecht voor je rug?”. Om dit te kunnen beantwoorden leek het ons raadzaam om hierover een blogartikel te schrijven.

Ten eerste hangt het per persoon af hoe men graag wilt slapen. Hoe en waarop je slaapt is dus een persoonlijke aangelegenheid. De ene persoon wilt een palletbed hebben waarbij je de rug een beetje omhoog kan zetten, zodat die minder plat slaapt. Een ander wil juist helemaal plat slapen. De ene persoon wilt er een dik matras op die lekker zacht ligt en de ander wil juist een hard matras. Smaken verschillen zullen we maar zeggen…

pallet bed slecht voor je rug
Is een pallet bed slecht voor je rug?

Bepaal eerst jouw formaat pallet bed

Voordat je een matras gaat aanschaffen bepaal je eerst het formaat van jouw te maken pallet bed. Je kan het in principe zo gek maken als je wilt. Heb je de juiste maat gevonden en past deze in de slaapkamer dan kun je kijken welke matras je gaat kiezen. Het pallet bed zelf heeft niks te maken of deze slecht voor je rug is, want jouw matras moet deze kwaliteit bieden.

Koop een lekker matras welke voldoet aan jouw voorkeuren

Vroeger kocht men een bed met een lattenbodem die voor comfort en vering zorgde. Met de huidige boxsprings verviel de lattenbodem meer uit beeld en kwam het comfort bij het matras te liggen. Een dikker matras met vering met daarbovenop een zachte topper. In principe kun je een pallet bed ook zien als een boxspring, want deze heeft ook geen verende lattenbodem.

Ons advies is dan ook dat je een matras koopt op basis van je eigen voorkeuren waar je uit eigen ervaring het minst last kreeg van je rug na een nachtrust.

matras pallet bed

Tips: matras voor een pallet bed welke het minst slecht zijn voor je rug

We geven je hier nog een aantal handige tips mee voor een goed matras.

  1. Belangrijk dat het matras het vocht goed kwijt kan: Tijdens het slapen produceer je veel vocht. Het is daarom belangrijk dat het matras het vocht goed kwijt kan. Aan de onderkant kan het matras bij een pallet bed redelijk goed luchten. Als jij er nu voor zorgt dat je matras overdag ook aan de bovenkant goed kan luchten (door het dekbed weg te slaan), en dat het ’s nachts aan de zijkanten kan luchten (door de openingen aan de zijkanten van de pallets niet te blokkeren), kan het matras het door jou geproduceerde vocht goed kwijt.
  2. Matras moet een redelijk dik zijn: De pallets waar bij dit bed je matras op ligt, geven weinig vering. Dat betekent, dat je er een matras bij moet zoeken dat die vering wel biedt. Het matras moet dus in ieder geval voldoende dik zijn.
  3. Gebruik een topper: Om het helemaal af te maken is het gebruik van een topper aan te raden. Het matras zorgt voor een goede basis. Met de topper kun je ervoor zorgen dat je net wat zachter ligt.

Let wel op waar je de pallets koopt. Je wilt geen pallets met houtworm en je wilt ook geen pallets die met onbekende impregneermiddelen zijn bewerkt. Pallets kopen bij PalletDiscounter staat garant voor het veilig en betrouwbaar maken van een pallet bed.

Door | 2019-03-28T01:09:56+00:00 december 3rd, 2018|Pallet bed|1 Reactie

Eén reactie

  1. […] Lees hier ook ons blogbericht ” is een pallet bed slecht voor je rug? […]

Geef een reactie

PalletDiscounter Liever WhatsAppen? 06-15463247
Verzenden
Verzenden
De waardering van palletdiscounter.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 112 reviews.