Al onze prijzen zijn inclusief BTW
Hoge staffelkortingen op grotere volumes
Spoed = voor 18:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
Producten worden verzonden tegen lage bezorgkosten, zelf afhalen is gratis

Openhaardhout kopen

Bij PalletDiscounter kun je naast pallets ook openhaardhout kopen. Deze worden geleverd per pallet tegen zeer scherpe prijzen! Belangrijk is dat haardhout droog moet zijn om goed te kunnen stoken in een kachel of open haard. Daarom is ons openhaardhout ovengedroogd voor een goed en langdurig vlammenspel.

Wat is goed openhaardhout?

Goed om te weten is welk type openhaardhout geschikt is om te stoken. De meest populaire soorten zijn

  1. Berkenhout,
  2. Beukenhout,
  3. Essenhout,
  4. Elzenhout,
  5. Eiken hout.

 

Essen openhaardhout

Essenhout is een van de bekendste houtsoorten om mee te stoken voor de open haard. Essenhout is een harde houtsoort, wat traag brandt en daardoor zeer geschikt is voor de openhaard. Naast het feit dat Essenhout traag brandt, geef het ook een mooie vlammenspel af. Essenhout kan worden gestookt in middelgrote kachels t/m 9 kWh.
Ga snel naar: ovengedroogd Essenhout kopen

 

Berken openhaardhout

Berkenhout heeft weinig zuurstof nodig om tot branding te komen. Een uitstekende keuze voor wie weinig of kort stookt, berkenhout brandt makkelijk en is gemakkelijk aan te krijgen. Ons berkenhout is ovengedroogd en bevat een vochtigheidspercentage van 20%. Berkenhout is te herkennen aan zijn witte bast en felle vlammen. Geschikt voor kleinere kachels t/m 5 kWh.

 

Elzen openhaardhout (favoriet)

Elzenhout is een lichte houtsoort, dat heel gemakkelijk brandt. Doordat Elzenhout gemakkelijk brandt als openhaardhout geeft het ook sneller warmte en een heerlijke geur af in de ruimte waar je stookt! Elzenhout is ideaal om te stoken in speksteenkachels en accumulerende kachels. Voor ons is dit stookhout de favoriet!

>> Elzen haardhout kopen

 

Eiken openhaardhout

Eikenhout wordt het meest in Nederland gestookt. Eikenhout is een harde houtsoort dat langzaam brandt, weinig rookt en een onrustige vlam heeft. Dit heerlijke ruikende brandhout is uitstekend geschikt voor grote haarden en kachels boven de 10 kWh.

>> Eiken haardhout kopen

 

Beuken openhaardhout

Beukenhout kun je het beste stoken in grote haarden en kachels van boven de 10 kWh. Beukenhout is een harde houtsoort en heeft een zeer hoog rendement, waardoor het langzaam brandt. Stook minimaal 3 – 4 blokken per keer voor heerlijke warmte en een mooie vlammenspel.