>>>>Groot tekort aan pallets in Engeland dreigt door BREXIT
Al onze prijzen zijn inclusief BTW
Hoge staffelkortingen op grotere volumes
Spoed = voor 18:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
Producten worden verzonden tegen lage bezorgkosten, zelf afhalen is gratis

Groot tekort aan pallets in Engeland dreigt door BREXIT

Een Brexit komt steeds dichterbij en dat betekent paniek in Engeland (Verenigd Koninkrijk), want er dreigt een tekort aan pallets. Het bedrijfsleven voert hierover spoedoverleg met het Britse ministerie van Milieu, Voedsel en Plattelandszaken.

No-deal Brexit: groot tekort aan pallets dreigt in Verenigd Koninkrijk

De EU hanteert strikte regels voor zowel houten als plastic pallets. Pallets afkomstig van buiten de Europese Unie (EU) moeten bijvoorbeeld een hitte behandeling (heat treatment/HT) ondergaan of gedesinfecteerd worden voor ze gebruikt worden voor de export naar de EU. Deze HT pallets moeten bovendien gemarkeerd zijn met een stempel of brandmerk om aan te geven dat aan de vereiste standaarden is voldaan. Het overgrote deel van de pallets die Britse exporteurs nu gebruiken, voldoen straks niet meer aan die voorschriften. Dat komt omdat het Verenigd Koninkrijk als EU-lid altijd met minder strenge regelgeving te maken heeft gehad.

Brexit pallet Export naar EU komt tot stilstand

Het Britse bedrijfsleven heeft daarom bij het ministerie aan de alarmbel getrokken, omdat zij vrezen dat bij een no-deal-brexit de export naar de EU door een gebrek aan pallets tot stilstand komt. Er is veel frustratie over de slechte voorbereiding van het land op een harde brexit.

Ministerie waarschuwde al

Deze reactie volgt nadat het Britse ministerie van landbouw en milieu al liet weten dat er bij een ‘no-deal’ een ernstig tekort dreigt aan door de EU goedgekeurde pallets voor export richting het Europese vaste land. Het risico bestaat bij een ‘no-deal’ dat miljoenen tonnen goederen op pallets niet tussen het Verenigd Koninkrijk en de 27 Europese lidstaten vervoerd kunnen worden. In het ernstigste geval zou dat kunnen leiden tot voedseltekorten in het Engeland zelf. Meer dan 3 miljoen pallets worden iedere maand verplaatst tussen het Engeland en de EU.

Faillissementen dreigen

Volgens de Britse website Business Insider dreigt er voor één op de acht bedrijven in de Britse dranken- en voedselindustrie een faillissement als het land bij een no-deal moet terugvallen op de regels van de Wereld Handels Organisatie (WHO).

Door | 2019-10-05T14:12:18+00:00 oktober 5th, 2019|Logistiek|0 Reacties

Geef een reactie

PalletDiscounter Liever WhatsAppen? 06-15463247
Verzenden
Verzenden
De waardering van palletdiscounter.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 112 reviews.