>>HT Pallet volgens ISPM 15 norm
Al onze prijzen zijn inclusief BTW
Hoge staffelkortingen op grotere volumes
Spoed = voor 18:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
Producten worden verzonden tegen lage bezorgkosten, zelf afhalen is gratis
HT Pallet volgens ISPM 15 norm 2019-10-05T14:24:17+00:00

HT Pallet volgens ISPM 15 norm

Een HT pallet is vaak verplicht bij de export naar een groot aantal landen in de wereld. Er wordt als eis gesteld, dat de houten pallets worden behandeld via de ISPM 15 normering, ook wel Heat Treatment (afkorting = HT) genoemd. In deze normering is aangegeven hoe houten pallets behandeld dienen te worden ter voorkoming van de verspreiding van ongedierte en insecten.

Een geperste pallet is ook als ISPM 15 inzetbaar. (HT behandeling is bij deze pallet niet nodig).

Waarom is Heat Treatment nodig bij houten pallets?

Houten pallets zijn gemaakt van organisch materiaal oftewel bomen. Deze bomen groeien in een niet-steriele omgeving. Door het water absorberen zij niet alleen voedende materiaal, maar ook een overvloed van ongedierte. Deze insecten, houtworm en ander ongedierte worden gemakkelijk vervoerd van het ene gebied van de wereld naar de andere in de houten pallet dat zij bewonen. Overheden, milieudeskundigen en pallet producenten zijn gekomen met de behandeling van heat treatment volgens ISPM15 norm om dit ongedierte te doden tijdens de pallet productie. Men gebruikt door deze pallet HT behandeling geen giftige stoffen welke slecht zijn voor mens en milieu.

HT Pallet - Heat treatment

Uitleg Heat Treatment ISPM15 behandeling

De houten verpakkingsmaterialen worden in een droogkamer geplaatst, waarna deze op temperatuur wordt gebracht. Zodra de kern van het hout de temperatuur van 56 graden heeft bereikt, moet deze nog 30 minuten op deze temperatuur worden gehouden. Zodra deze cyclus is afgerond, is de pallet behandeld volgens de ISPM 15 normering.

Als het hout is behandeld, wordt het van een merkteken voorzien. Dit kan een stempel of brandmerk zijn.

HT Pallets Kopen bij PalletDiscounter

Mocht u HT pallets nodig hebben voor het versturen van pallets voor binnen of buiten Europa waar Heat Treatment verplicht is? Vraag dan een offerte bij ons aan. PalletDiscounter zorgt voor een veilige doorgang van uw goederen bij de douane.

PalletDiscounter Liever WhatsAppen? 06-15463247
Verzenden
Verzenden
De waardering van palletdiscounter.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 112 reviews.