>>>>Waar zijn Europallets van gemaakt?
Al onze prijzen zijn inclusief BTW
Hoge staffelkortingen op grotere volumes
Spoed = voor 18:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
Producten worden verzonden tegen lage bezorgkosten, zelf afhalen is gratis
Waar zijn Europallets van gemaakt? 2019-10-14T10:22:00+00:00

Waar zijn Europallets van gemaakt?

Europallets zijn gemaakt van vurenhout. Vurenhout is afkomstig van de fijnspar. Voordelen van vurenhout is dat het zeer gemakkelijk te bewerken hout is en vergeleken met andere houtsoorten ook relatief goedkoop is. Ga je een bank maken van pallets, dan is het wel noodzakelijk om het hout te bewerken. Omdat het hout kan gaan splinteren moet je het goed gladschuren en je kunt ze dan gemakkelijk schilderen of lakken. Je hoeft niet bang te zijn dat je er eventueel gevaarlijke bacteriën, insecten of andere organismen in het hout zitten. Hier is namelijk al rekening mee gehouden bij het oorspronkelijk gebruik van pallets.

Waar zijn Europallets van gemaakt?

HT behandeling  Europallets

Omdat pallets wereldwijd vervoerd worden en veel landen zeer strenge eisen stellen aan hout, ondergaan Europallets een zogenaamde fytosanitaire behandeling, waarbij je vaak de term Heat Treated pallet hoort met de afkorting HT. Deze behandeling doodt alle aanwezige organismen in het hout en maakt het hout duurzamer. Het uitvoeren van een fytosanitaire behandeling kan met diverse methodes, maar voor Europallets is dit een HT warmtebehandeling.

Het hout wordt hierbij zo’n 30 minuten verwarmd, waarbij het kernhout op een temperatuur van 56° Celsius wordt gebracht en dat de aanwezige organismen doodt. In het verleden werden pallets chemisch behandeld. Deze pallets waren minder geschikt om voor een bank te gebruiken, want deze chemische middelen wil je niet in je woonkamer hebben. Ga je een pallet bank zelf maken, dan ben je met Europallets veilig, want deze pallets zijn niet chemisch behandeld.

heat treated europallets

Hoe is een Europallet opgebouwd?

Verder is de Europallet gecertificeerd tot een draaglast van 1.500 kilogram. Belangrijkste kenmerk van de Europallet zijn de klossen. Dit kunnen houten of geperste houtvezel klossen zijn. Een aantal van negen klossen zijn gemonteerd tussen:

  • 5 bovenplanken,
  • 3 onderplanken
  • 3 dwarsplanken.

Op één van de linkerklossen staat het merkteken ‘EUR’ of ‘EPAL’ en op de middelste klos staat de naam van de producent of opdrachtgever.

Hieraan kun je herkennen dat je te maken hebt met een officieel Europallet. De kanten van de onderste drie planken zijn afgeschuind, zodat de pallet gemakkelijker op te pakken is door een heftruck of pallettruck. Je ziet, met een pallet krijg je veel hout, dus elf planken voor weinig geld. De beperkte afmetingen van de planken zijn ideaal om een bank of een bed van pallets te maken.

PalletDiscounter Liever WhatsAppen? 06-15463247
Verzenden
Verzenden
De waardering van palletdiscounter.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 112 reviews.