>>>>Europallet Prijs
Al onze prijzen zijn inclusief BTW
Hoge staffelkortingen op grotere volumes
Spoed = voor 18:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
Producten worden verzonden tegen lage bezorgkosten, zelf afhalen is gratis
Europallet Prijs 2020-02-01T11:45:46+00:00

Europallet prijs

Ga je europallets kopen, dan wil je natuurlijk de Europallet prijs weten en dat is logisch! Online zijn er verschillende aanbieders, bijvoorbeeld:

  • palletleveranciers
  • marktplaats
  • pallethandelaren
  • particulieren
  • bedrijven

Prijs Europallet inclusief of exclusief BTW

Let wel op of je nu als particulier of als bedrijf europallets wilt kopen. De online aanbieders bieden haar prijzen vaak exclusief BTW aan. Zo lijkt de prijs van een Europallet voor een consument op het eerste gezicht “goedkoop”. Echter zien ze bij het afrekenen dat er dan nog de verplichte BTW bovenop komt. Bovendien is het wettelijk verboden om je prijzen zonder BTW weer te geven wanneer je ook aan particulieren verkoopt.

Bij PalletDiscounter zijn wij transparant en zie je al onze Europallet prijzen inclusief BTW, wel zo eerlijk toch?

TIP! Heb je zelf europallets over? Dan kun je jouw Euro pallets inleveren tegen de beste vergoeding bij PalletDiscounter!

Europallet prijs

Maar wat kost een Europallet nou?

De Europallet prijs hangt af van verschillende factoren. De pallets worden gemaakt van hout en omdat de houtprijs enorm is gestegen, is de vraagprijs van een Euro Pallet duurder geworden. Dit heeft te maken doordat landen als Amerika en China zelf met een houttekort zitten. Het hout kopen ze in grote hoeveelheden op in Europa. Het is in feite het bekende “vraag-en-aanbod”, wanneer de vraag groter is dan het aanbod wordt de prijs duurder. In dit geval is dat dus ook bij het hout.

Kortom de kosten voor het maken van pallets en de verkooprijs hiervan zijn gestegen. Daarnaast spelen er nog 2 andere factoren mee welke van invloed zijn op de Europallet prijs.

2 factoren die invloed hebben op de prijs van Europallets

  1. Natte zomer heeft invloed op de Europallet prijs: De natte zomer en herfst van 2017 spelen in grote delen van Europa, waaronder de Baltische staten, Duitsland en Scandinavië, een grote rol bij de schaarse rondhoutvoorziening. Bossen zijn te drassig en kapmachines kunnen om die reden het bos niet in. Hout kan bovendien vanuit de bossen door de zachte, natte ondergrond (die normaal bevroren is) niet worden vervoerd over de bospaden naar de zagerijen. Veel bedrijven in de houtkapsector hebben het moeilijk. Onlangs verklaarden de Letse en de Estlandse regeringen deze klimatologische invloed zelfs tot nationale ramp voor de houtkapsector, om bedrijven te behoeden voor claims. Zij kunnen gemaakte leveringsafspraken lang niet allemaal nakomen.
  2. Transportkosten stijgen: Daarnaast hebben transporteurs in 2017 hun prijzen flink verhoogd en in 2018 was dit ook het geval. Bovendien kampen transporteurs in heel Europa met een tekort aan chauffeurs. Hout dat klaarstaat bij de zagerijen, kan niet worden vervoerd naar de pallet leverancier.

Ja, maar wat is nu de Europallet prijs in 2019?

De prijs voor een Europallet fluctueert. Vaak zie je dat vanaf de december maand de prijs iets omhoog gaat. Na de wintermaanden daalt de Europallet prijs iets. Om voor nu de vraag te kunnen beantwoorden “wat kost een Europallet?” de Europallet prijs in 2019 ligt tussen de €8,- a €10,- euro excl. btw voor een nieuwe europallet met alle kosten erbij gerekend.

Verkoopprijs Europallet

De uiteindelijke verkoopprijs van de Europallet verschilt per aanbieder en is afhankelijk van de hoeveelheid dat er afgenomen wordt. Deze zal tussen de €9,25 en €21,00 excl btw liggen. Je ziet dat er een groot verschil zit in de verkoopprijzen. Ga je europallets kopen direct bij de producent dan zal deze ze goedkoper aanbieden dan wanneer je ze bij een handelaar inkoopt.

Ga je gebruikte europallets kopen dan zul je qua prijs van een europallet voordeliger uit zijn. Voor logistieke doeleinden is dit zeker aan te bevelen. Let er wel op dat er een enorme schaarste is in de markt en deze dus niet altijd in grote hoeveelheden voorradig zullen zijn.

PalletDiscounter Liever WhatsAppen? 06-15463247
Verzenden
Verzenden
De waardering van palletdiscounter.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 112 reviews.