>>>>Epal Pallets
Al onze prijzen zijn inclusief BTW
Hoge staffelkortingen op grotere volumes
Spoed = voor 18:00 uur besteld, volgende werkdag in huis
Producten worden verzonden tegen lage bezorgkosten, zelf afhalen is gratis
Epal Pallets 2018-10-10T22:30:22+00:00

Wat zijn EPAL Pallets?

Wil je graag weten wat EPAL pallets zijn? Dan moeten we een stukje terug in de geschiedenis… Om transport per trein te vergemakkelijken is er medio vorige eeuw een standaard pallet ontwikkeld, die door zijn afmetingen makkelijk in wagons te plaatsen is. Deze pallet is ontwikkeld door een vereniging van internationale spoorwegen, UIC (Union Internationale des Chemins de fer) genaamd en werd tot Europallet gedoopt.

epal pallets

De Euro pallet maakt deel uit van een palletpool, waarin zij worden uitgewisseld. Er zit dus geen statiegeld op een Europallet. Binnen dit systeem is de garantie van een constante kwaliteit van de EUR-pallet van groot belang. De productie van nieuwe europallets, het sorteren en repareren van gebruikte europallets zijn gebonden aan regels. Het monitoren van de kwaliteit van de pallets en van het productie- en reparatieproces gebeurt door de nationale spoorwegen van de bij UIC aangesloten landen.

Dit systeem blijkt succesvol en de EPAL pallet verspreidt zich over heel Europa. Op verzoek van belanghebbenden is in 1991 de European Pallet Association, kortweg EPAL, opgericht. UIC heeft aan EPAL de bevoegdheid verleend om haar rol in kwaliteitsbevordering over te nemen. De feitelijke controles worden vaak uitbesteed aan onafhankelijke audit-instellingen. In Nederland is dat Nederpal.

Doel van EPAL

EPAL is een non-profit-organisatie en heeft als doelstelling om, met zo min mogelijk middelen, binnen Europa een poolsysteem (Europese Pallet Pool) te creëren, waarin de kwaliteit en kenmerken van de ruilpallets constant is en deze pallets herkenbaar zijn door middel van het merkteken EPAL. Tevens richt deze organisatie zich op het tegengaan van vervalsing van deze EPAL pallets.

EPAL Licentie verplicht voor productie & reparatie

Om te garanderen dat de roulerende pallets kwalitatief hoogwaardig zijn, mag het merkteken EPAL niet zomaar op een pallet worden aangebracht. Een producent of reparateur mag deze beschermde tekens slechts aanbrengen, en daarmee een EPAL-pallet produceren of repareren, als er door EPAL aan dat bedrijf een licentie is verleend. Om deze licentie te verkrijgen moeten bedrijven aantonen dat door hen geproduceerde of gerepareerde pallets aan de normen van EPAL voldoen. Daarnaast worden zij met regelmaat door de onafhankelijke controle-instanties aan een controle onderworpen. Ons zusterbedrijf Capa Pallets B.V. voldoet aan alle eisen en draagt een officieel EPAL licentie nummer. Hierdoor ben je als klant bij PalletDiscounter verzekert van hoogwaardige EPAL pallets.

EPAL breidt uit

Inmiddels hebben al een groot aantal Europese landen zich bij EPAL aangesloten, Nederland is een van de jongste leden. In elk land wordt een Nationaal Comité opgericht, dat de belangen van producenten, reparateurs, handelaren, gebruikers en andere belanghebbenden in het betreffende land behartigt.

PalletDiscounter Liever WhatsAppen? 06-15463247
Verzenden
Verzenden
De waardering van palletdiscounter.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 112 reviews.